Välkommen att lyssna in på vårt svenska CSRD lanseringsevent!

Ska du börja med CSRD-rapportering men känner att du kör fast eller att du inte vet vart du ska börja? Du är inte ensam! Många företag står inför utmaningar när de ska navigera bland de nya kraven. Men hjälpen finns här! Vår egen Hampus Petersson har samlat CSRD-experter från CEMAsys och PwC för att hjälpa er på vägen.

Registrera dig genom länken nedanför.

Anmäl dig här

Agenda

Vad är CSRD och varför är det viktigt?

Lydia Lundström från CEMAsys Sverige och vår CSRD-expert Konstantin Heim inleder webbinariet med att prata om vad CSRD är och varför det är viktigt. Dessutom bakgrunden till varför EU har infört detta direktiv.

Introduktion till vår nya CSRD-applikation

Vi kommer introducera och visa upp vår nyligen lanserade CSRD-applikation. Applikationen är utformad för att göra övergången till rapportering enklare och mer effektiv. Fokus blir hur ett systemstöd kan underlätta kommande rapportering.

CSRD från ett revisionsperspektiv

Näst på tur lämnar vi över till PwC representerad av Sustainability Reporting Specialist Sofie Westling Smedberg. Sofie kommer att berätta mer om vad som är viktigt för en revisor, vad de tittar på i en granskning och ger er viktiga tips för kommande CSRD-rapportering.

Q & A

Avslutningsvis för att sy ihop säcken svarar CEMAsys och PwC på vanligt förekommande frågor om CSRD från våra kunder.

Hampus Petersson

CEMAsys Sverige

Hampus är konsult på CEMAsys och har sedan tidigare en masterexamen i företagsekonomi med inriktning hållbart företagande och arbetade tidigare på ett globalt IT- och affärskonsultbolag där han drivit hållbarhetsfrågor i kombination med varit projektledare.

Lydia Lundström

CEMAsys Sverige

Lydia har arbetat på CEMAsys sedan 2020: hon började som konsult på CEMAsys Oslokontor, var sedan med och startade upp CEMAsys dotterbolag i USA och hon arbetar nu som Managing Director för CEMAsys Sverige där hennes främsta fokus är på att säkerställa att vi underlättar CSRD-rapporteringen för våra kunder i vårt helhetliga hållbarhetsrapporteringssystem.

Sofie Westling Smedberg
PwC

Sofie började sin karriär på PwC inom finansiell revision men arbetar sedan tre år tillbaka på PwCs hållbarhetsavdelning där hennes främsta fokus ligger på bestyrkanden av hållbarhetsredovisningar.
Sofie har stor erfarenhet av granskningar av hållbarhetsredovisningar som är upprättade i enlighet med GRI samt är involverad i översiktliga granskningar av frivilliga hållbarhetsrapporter som upprättas i enlighet med CSRD under 2024.

Konstantin Heim

CEMAsys Nordic

Konstantin jobbar som Product Specialist med produktutväckling för att göra det lättare för CEMAsys kunder att möta kraven till hållbarhetsrapportering. Tidigare jobbade han som konsult på CEMAsys Oslokontor med ett fokus på CSRD och EU Taxonomi projekt. Han sitter även i CEMAsys expertgrupp för CSRD.

Comply with CSRD!

Our dedicated team of ESG experts is here to provide you with comprehensive support every step of the way.

Our CSRD solutionBook a demo